Rederiet Hotel

Nordsjøfestivalen 2018 - Torsdag-2
Adresse

Jochum Lundsplass 1, 4550 Farsund

Rederiet Hotell ble oppført av skipsreder Andrew S. Glastad i 1958 som hovedkontor for A/S Mosvolds Rederi. Bygningen ble tegnet av den kjente arkitekten Thilo Schoder, som var aktiv på Sørlandet i denne perioden.  Førti år senere, i 1998, flyttet Mosvolds Rederi til nye kontorer på Gåseholmen i Farsund, og det gamle bygget ble solgt og bygget om til hotell med 12 gjesterom.  I 2008 kjøpte Glastad-familien tilbake hotellbygningen, og satte i gang et omfattende oppgraderingsprogram – herunder åpning av a la carte-restaurant i nyoppussede lokaler.

Nabobygget, som kalles Reymerts hus, ble kjøpt i 2008.  Dette er et av Farsunds eldste bygg, hvor familien Reymert har bodd i flere generasjoner.

Reymerts hus ble bygget om og ytterligere 5 gjesterom ble tilføyd. Hotellets to bygninger representerer hver sin historie om viktige tidsepoker for Farsund; Reymert-huset står fra kapertiden og de hvite seils tid, mens hovedbygget er et symbol for den motoriserte skipsfarts storhetstid i Farsund.

Rederiet Hotell har en fantastisk beliggenhet med utsikt over havnen i Farsund og byens historiske sentrum.  Hotellet har restaurant, bar og 17 hyggelige rom, inkludert suite og familierom.

Kurs og konferanser kan arrangeres enten i hotellets lokaler eller i nabobygget, det storslåtte rådhuset i Farsund – Husan.