presse

Frode Nyvold

Frode Nyvold er folkesanger, antripolog og pedagog. Han er førstelektor ved for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap. Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk

I tillegg til å arbeide med norsk tradisjonsmusikk har han gjort feltarbeid i Frankrike og Ungarn. Musikk, identitet og kommunikasjon har vært teoretiske tema i feltarbeid og i det skriftlige arbeid.

Nyvold har vore utøvende musiker sidan 60-tallet med konsertvirksomhet i Norge og i utlandet og har gitt ut flere kritikerroste cd-er. Hans

Ved folkemusikkstudiet underviser han i sang og torader og har kulturpolitikk og kulturhistorie som teoretiske hovedemne.

Hans siste cd, ble utgitt i desember 2019: Soldater og redelige sjømenn. Med noen unntak er utgangspunktet også denne gangen folkelig visetradisjon på Agder. Kildematerialet er ofte henta fra arkivmateriale bevart ved Agder folkemusikkarkiv. Noe av materialet er samla inn ved egen innsats.

Visetekstene peker av og til på ei lokal forankring, men gir samtidig et inntrykk av at mange av disse visene har vært på reise. Noen er typiske skillingsviser. Vi finner innslag av utenlandsk påvirkning – her hører vi både dansk, svensk og ulike norske dialektformer i samme visa.

Med på albumet er, i tillegg til andre kjente norske folkemusikkartister, Richard Burgess og sønn av Frode; Sjur Nyvold.

Richard Burgess kom til Norge som 19-åring i 1976 og har markert seg gjennom 40 år som en særpreget sanger og formidler av sitt hjemlands og også etter hvert også norsk sangtradisjon. I tillegg til å opptre solo, er han medlem av den anglo-svenske trioen Doggerland og leder sjantitrioen Foghorn i Fredrikstad. Nettopp maritim musikk har vært en hovedinteresse og han har ledet ulike sjantikurs i England, Sverige og Norge (bl.a. på Nordsjøfestivalen). I tillegg til å synge spiller han gitar og concertina

Sjur Nyvold er visesanger og låtskriver, med bakgrunn i folkemusikk og andre sjangere.

Han synger og spiller gitar, fele og munnharpe. Han deltar i forskjellige besetninger som solist og akkompagnatør. Han har tatt en bachelor i folkemusikk ved USN, Rauland, og har en utøvende bachelor fra Kunstakademiet i Tromsø.

Konserten til trioen fredag 28.august vil i stor grad formidle materiale fra albumet «Soldater og redelig sjømenn».

Fordi flere av sangene egner seg som allsanger vil det under konserten bli lagt opp til allsang. Syng med!