Hannah+Rarity+by+Elly+Lucas+(10)

Hannah Rarity

Hannah Rarity er i ferd med å bygge seg opp et rykte som Skottlands beste sangere. Hun er ung, men absolutt ikke uerfaren. Hun har en helt egen tilstedeværelse på scenen, og trollbinder sitt publikum. Hannah fremfører et nøye utvalgt material, som er en blanding av tradisjonelt, moderne og selvskrevet Selv om hun ofte blir sammenlignet med Eva Cassidy og Cara Dillon, opplever vi i festivalen at hun står selvsikkert i sitt egent sound.

Denne sommeren feirer Rarity utgivelsen av hennes etterlengtede album nr. 2:  ‘To Have You Near’. Albumet er produsert av den ettertraktede musikeren Innes White, som har følge av et imponerende samling av Skottlands beste musikere. På denne plata har Hannah et mer modent lydbilde, hun forblir tro mot sin folkemusikk bakgrunn, samtidig som hun ikke er redd for å eksperimentere med sjanger og uttrykk.

«Absolutt oppsiktsvekkende» BBC Radio Scotland

«…en upåklagelig kombinasjon av nyansert frasering og kraft» Folk Radio UK

«Hannah Rarity har en rett og slett nydelig stemme … ikke rart hun er så etterspurt.» FRoots

Hannah Raritys erfaring er enorm, etter å ha turnert internasjonalt med den amerikanske supergruppen Cherish the Ladies, jobbet med Royal Scottish National Orchestra, BBC SSO, Blazin’ Fiddles, Rura og det elektroniske keltiske fusionsbandet Niteworks. Hun har sunget på Brian O’Donovan & WGBHs ‘A Celtic Christmas Sojourn’ i Boston (2018), i tillegg til en rekke britiske TV-opptredener (BBC Hogmanay 2015, 2017, 2020) og turneer nå gjennom hele Europa og Storbritannia, som soloartist.

Hanna Rarity deltar på åpningkonserten, holder lunsjkonsert fredag, og er med på Nordsjøkonserten lørdag og Bedehuskonserten søndag.

Hannah Rarity – vokal, gitar
Innes White – gitar
John Lowrie – piano