Ingunn Bjørgo 2024_Photo by Knut Utler _ MINDRE

Ingunn Bjørgo Band (N)

Ingunn Bjørgo er komponist og prisvinnende musiker på torader og trekkspill. Hun er inspirert av skandinavisk og irsk folkemusikk, i tillegg til nederlandsk balfolk. Musikken hennes har nådd et stort publikum både i Norge og i utlandet. Nylige eksempler er Allsang på grensen (2020) konsert i Asker Kulturhus (2023) og Rudolstadt-festivalen i Tyskland (2023).

Hun har gitt ut hele seks album med egen musikk: Grenseland med Ingunn Bjørgo Band – Nybrott, Tettbygd strøk og Full Oppladding med AskerLadden – Skapdøl med bysko, Ingunn Bjørgo – and Huskelappen med Bjørgo&Reistad. Komposisjonene hennes er også brukt i film- og TV-produksjoner, og av andre artister som Helene Bøksle, Trygve Skaug og Gaute Ormåsen. Ingunns musikk har ikke bare nådd utover landegrensene, men også høstet anseelse utover folkemusikksjangeren. Ifølge Dagbladets anmeldelse av Huskelappen i 2015, vil til og med innbitte trekkspillhatere bli overbevist om at det bor mye i dette instrumentet, bare det «brukes med elegansen» til Ingunn Bjørgo.

Ingunn leverer store musikkopplevelser – enten det er på små lokale arrangement, høytidelige konsertscener eller fyrige festivaler. Hun opptrer alltid med egenkomponerte låter – og gjerne med utvalgte musikere på laget. Hun deler gjerne et stemningsfullt knippe av sine fengende og melodiøse låter sammen med sitt band, med Sindre Tronrud på hardingfele og Åsmund Reistad på gitar og mandolin.

Medvirkende:
Ingunn Bjørgo – torader og trekkspill
Sindre Tronrud – hardingfele
Åsmund Reistad – gitar og mandolin