Foto: Jimmy Träskelin

Johanna Juhola trio

Fargerike finske Johanna Juhola kommer til Farsund Folk Festival med sin trio.
Vi har sett dem live, og ble bergtatt!

Med sin trio, pakker den virtuose trekkspilleren Johanna Juhola sine enestående komposisjoner inn i en flerfarget ryggsekk og drar på jakt etter nye musikalske landskap.

Trioens musikalske reise er preget av det intime samspillet og frittflytende improvisasjonen mellom knappetrekkspillet hennes og det behendige akustiske gitarspillet til Roope Aarnio. Det som ser ut til å være en duo på scenen er virkelig en trio, ettersom den hørte, men usette hånden til lyddesigner Teemu Korpipää forbedrer og utvider miksen med kreativ bruk av effekter.

Strukturer og linjer fra  jazz, klassisk og folkemusikk blandes inn i Johannas mangefasetterte ny-tango komposisjoner, og blir spontane og noen ganger surrealistiske instrumentale historier.

Johanna Juhola Trio deltar på albumene:  Johanna Juhola Fantasiatango (2010), Johanna Juhola Fantasiatango 2 (2012) og Johanna Juhola Diivan jäljet ​​(2018) Trioen har opptrådt i Skottland, Russland, Tyskland, Algerie, Danmark, Mexico, Frankrike, Portugal, Norge, Japan og Sverige

Johanna Juhola holder konsert på Backes Bu fredag, deltar på festivalkro og Nordsjøkonserten lørdag.

Johanna Juhola trio. 
Johanna Juhola: trekkspill
Roope Aarnio: guitar, vokal
Teemu Korpipää: lyd design, sampling