Megan Henderson 3

Megan Henderson

Megan er en skotsk multi instrumentalist og sanger, som kommer fra byen Fort William, vest i det skotske høyfjell. Hun vokste opp i en familie med 6 eldre søsken som alle er musikere, så det var nærmest uunngåelig at også Megan ble musiker.

Megan studerte klassisk fiolin ved Royal Scottish Academy of Music and Drama hvor hun fullførte en grad innen fremføring, komposisjon og arrangement.

Tradisjonell skotsk musikk har alltid vært en del av Megans repertoar og en sterk inspirasjon for henne. Så kort tid etter endt utdanning ble hun med i den høyt respekterte skotske folkegruppen Breabach. I løpet av sine 10 år med bandet har Breabach oppnådd internasjonal anerkjennelse, og regnes som et av Skottlands mest innovative og kreative artister. 5 ganger  har de vunnet MG Alba Scots Trad Music Awards, de har opptrådt i radio og TV, co-kuratert tverrkulturelle samarbeid og gitt ut 5 album. Alt dette i tillegg til en hektisk turnéplan  som blant annet har ført dem til arenaer som Sydney Opera House.

Megans allsidighet, tekniske dyktighet og utadvendte natur gjør henne til en etterspurt musiker, som opptrer og spiller sammen med artister som Salsa Celtica, Grit Orchestra, Le Vent Du Nord, Siobhan Miller, Kris Drever og Duncan Chisolm. Megan ble nominert som «Årets instrumentalist» ved Scottish Traditional Music Awards i 2012.

I 2022 debuterer Megan Henderson som soloartist, og debutalbumet  hennes «Pilgrim Souls» ble sluppet under Celtic Connections i januar.

Megan Henderson har vært i Farsund før, både sammen med Breabach, og sammen med artister som Kim Carnie. Hun har spilt  i Loshavn Bedehus og har bergtatt publikum med sitt felespill, men også med sin nydelige stemme, utstråling og med sin stepping!

Til Farsund Folk festival 2022 kommer Megan som soloartist, og holder årets kirkekonsert.  Repertoaret til denne konserten hentes fra hennes debutalbum. På dette albumet har hun komponert musikken, spiller fele, piano og synger!

Megan Henderson deltar også på Nordsjøkonserten lørdag og Bedehuskonserten på søndag.

Megan Henderson – Fiddle/vocals
Su-a Lee – Cello
Alistair Iain Paterson – Piano/harmonium
Innes White – guitar