79141582_2522548104658689_1670319636182204416_o

Sarah – Jane Summers & Juhani Silvola

Intimt, inspirert og intenst med røtter i Skottland, Norge og Finland. 

Sarah-Jane er en respektert tradisjonsbærer fra Skottland med master i norsk folkemusikk og improvisasjon fra Norges Musikkhøyskole. Den musikalske stemmen hennes er unik, og Summers er med i flere ensemble og med spiller med mange ulike  musikere: RANT, Elin Kåven, Ingrid Håvik og trioen Mala Fama.

Juhani Silvola er en ettertraktet gitarist og produsent, som blant annet har spelt med Erlend Viken Trio, Adjagas, Highasakite, Earlybird Stringband og Elin Kåven.

Sammen er de en kritikkerrost duo som blander tradisjonsmusikk og eksperimentelle elementer. Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola spiller intim, inspirert og intens musikk som fremføres med glimrende virtuositet, leken improvisasjon og sømløs samspill.

Duoens første album, utgitt November 2013, har fått strålende anmeldelser verden rundt, og fikk bl.a. Top Of The World-utmerkelsen og 5/5 stjerner fra det anerkjente magasinet Songlines. Musikken er basert på tradisjonen fra det skotske høylandet, men inkluderer også egne låter og norske/nordiske elementer, som bruken av hardingfele. En konsert med duoen er som en samtale som beveger seg uanstrengt mellom lyset og mørket, og går fra det sarte og romantiske til det drivende og suggerende. Med både fele og gitar i solistrollen utnytter de instrumentenes klanglige og uttrykksmessige muligheter til det maksimale.

Sarah – Jane og Juhani var i Farsund og spilte fra sin plate Widdershins i 2017 i konsertserien Folkemusikkscena. Vi gleder oss til å se og høre dem under åpningkonserten torsdag, duo konsert fredag og som endel av Nordsjøkonserten lørdag blant annet.