Stampestuen 1

Stampestuen

Stampestuens siste album er dedikert til sanger om tyver, mordere, tiggere og drivere – mennesker som av ulike grunner endte opp som outsidere og fiender av det norske samfunnet på 1800-tallet.

Stampestuen plukker opp glemte sanger om sterke personligheter med fengslende livshistorier. På debutalbumet «Brev fra Amerika» (Letters from America) tolket de sanger av noen av de mange nordmennene som migrerte til Amerika. Deres siste album (som skal slippes høsten 2021) er dedikert til sanger om tyver, mordere, tiggere og drivere – mennesker som av ulike grunner endte opp som outsidere og fiender av det norske samfunnet på 1800-tallet.

Blandt disse tyvene finner vi Ole Høiland, fra Bjelland kjent som en beryktet tyv på hele Sørlandet. Han vokste opp i fattige kår og utviklet tidlig en evne til å kombinere kriminelle handlinger med folkelig sympati. Han er kjent for en rekke innbrudd, blant annet i Norges Bank i januar 1835

Medlemmene i Stampestuen er etablerte musikere i det norsk jazz- og folkemusikkmiljøet, med felles interesse for gamle sanger og historier. Stampestuen legger vekt på tekstene, med sikte på å bringe de historiske hendelsene nærmere oss.

Stampestuen henter i musikken sin inspirasjon fra sjangere som jazz, countrymusikk og irsk folkemusikk. Selv om mye av musikken er bygget rundt gitaren, bidrar bruken av instrumenter som sivorgel, hardingfele, trekkspill, appalachian dulcimer, banjo og mandolin til å skape en unik, røff og upolert lyd, som underbygger de forskjellige stemningene og teksturene til sangene.

Stampestuen holder konsert på fredag på Backes Bu. med Johanna Juhola trio, de deltar på Nordsjøkonserten lørdag og på Bedehuskonserten søndag.

Beate Børli Løkken – vokal, dulcimer
Marius Graff – gitar, mandolin, banjo, vocal
Jon Hjellum Brodal – fele, hardanger fele
Anders Lillebo – guitar, munnspill, trekkspill, siv orgel, vokal