SWSC-00911-1-1024x683

Storm Weather Shanty Choir

Storm Weather Shanty Choir er et seksmanns rocka sjantikor fra Stord

Sjantier er arbeidssanger som ble bruk til sjøs, og i Storm Weather Shanty Choir tolkning fremføres sjantiene i rock´n roll-drakt der publikum hiv seg med og syng av full hals – altså om rocka allsang! Med like sterk energi tar de  publikum helt ned når de framfører vakre og melankolske sjømannsviser om savn og svunnen kjærlighet til sjøs.

Storm Weather Shanty Choir feirer 21-årsjubileum i 2021, og Stords rockekor er på moten som aldri før. Allerede i januar ble 2021 kåret til «The Year of Shanties» og de gamle sjømanns sangene har tatt helt av på sosiale plattformer som Tik Tok. SWSC er på alle måter endel av den nye trenden og har opplevd en enorm interesse fra utlandet og fått helt nye følgere. Det betyr at helt nye generasjoner har fått øynene opp for denne rikte sang- tradisjonen og selvfølgelig at vi er meget stolte over at Storm Weahter Shanty Choir  skal gjeste festivalen i år.

I fjor ble bandets seks album streamet tre millioner ganger rundt om i verden, og  de har flere ganger toppet iTunes listene plateslipp. Siden 2010 har bandet vært på tre landsomfattende turneer i Norge, to US-turer og tre japanske turneer, i tillegg til konserter i Danmark, Sverige, Sveits, Nederland, Tyskland, England og Skottland.

Tidligere seilbåtskipkamerat Haakon Steinar Vatle grunnla Storm Weather Shanty Choir etter å ha seilt havene på den 3-mastede stålbarken «Statsraad Lehmkuhl». Haakon Steinar Vatle kom tilbake til øya Stord ved vestkysten av Norge og samlet en haug med langhårede rockere, og resten er historie, som de sier. Koret er kjent som et fargerikt element i både folkemusikkmiljøene og i mer rockorienterte musikkscener, og deres morsomme og engasjerende forestillinger er et definitivt must-see for alle musikkelskere.

Vi gleder oss til at SWSC skal sette byen og festivalen på hodet. De skal delta på Nordsjøkonserten, festivalkro og på Backes Bu lørdag. I tillegg kan du få et forsmak på sjantiene og øve deg til å ta del i allsangen på fredagens sjanti-pøbb.

Storm Weather Shanty Choir er:

Haakon Steinar Vatle Tallship sailor and shanty man with a masters degree in shanties, great passion for maritime history and culture, lead singer and guitar player
Ronny Sætre Teacher, diver, singer and master of the triangle
Rune Nesse Drummer & drum teacher with a great passion for metal music
Vidar Vedå Engineer, singer/songwriter, human karaoke machine
Roald Kaldestad Guitar player and childrens book author of profession, with an honours degree in the history of art
Gisle Østrem accordion and concertina

 

Andre artister 2021

Arne Kjelsrud Mathisen

8cab14ef-bcf7-4ec3-ac11-d1cdee7fc224

Bergen Mandolinband

Gruppebilde som viser bandet

Flottorp & Solberg

144243219_4061095463918934_6710933368771739118_n

Hekla Stålstrenga

Hekla Stålstrenga

Jakop Janssønn

Foto: Marius Fiskum
www.mariusfiskum.no

Kathrine Schiøtt

Portrett _ Katrine Schiøtt

Lars Jakob Rudjord

Lars Jakob Rudjord - foto Manneraak

Sigrid Moldestad band

Sigrid Moldestad Band

Tuva Færden

Tuva Færden