Synnøve B Plassen

Synnøve Brøndbo Plassen

HVOR: Nordsjøkonserten lørdag, Bedehuskonserten søndag

Synnøve Brøndbo Plassen er 26 år og kommer fra Folldal i Innlandet. Hun er folkemusiker, pedagog og sanger. Hun har en bachelor som faglærer i musikk fra Nord Universitet, Levanger, og hun studerer for tiden master i utøvende folkemusikk ved Norges musikkhøgskole.

Oppveksten var preget av mye musikk, særlig folkemusikk og gammeldans. Folldal, Østerdalen og Trøndelag er tradisjonsområdene hun har fordypet seg mest i. Repertoaret spenner seg fra salmer og bånsuller, til slåttestev og skillingsviser.

Høsten 2021 kom hun med sitt debut-album «Hjemve» som hun fikk en spellemannsnominasjon for. I november 2022 fikk hun også folkelarmprisen for beste solo-album. Hjemve har mottatt en rekke gode anmeldelser fra både norsk og internasjonal presse.

Hun er i A-klassen på landskappleiken, og har de siste årene mottatt en rekke utmerkelser. I 2019 ble hun valgt ut som Hilmartalent som er en nasjonal talentpris for folkemusikk og folkedans. Hun har også mottatt talentstipender fra blant annet sparebank1, Folldal kommune og Terje Vasskogs minnefond. Hun har flere gode plasseringer på tevlinger innen Norsk folkemusikk og har også blitt kåret til årets dansespellmann på kappleik flere ganger.