Johanna-Adele Jüssi foto av Eirik Heim

PEOPLE at Backes // Johanna - Adele Jüssi

26. May 2022 19:00 –

kr 250

Tickets

Slåtter fra Gaupdalen

Gaupdalen er et fiktivt sted oppdaget i en drøm, hvor Johanna-Adele Jüssis musikalske vandringer har funnet en rasteplass. Hennes leting etter identitet har omformet seg til forståelse og integritet, og hun har funnet en trygghet som gjør det lett å leke med musikalske dialekter.

Den estiske, målselvbosatte felespilleren Johanna-Adele Jüssi har studert og bodd i Tyskland, Shetland, Danmark, Finland, Sverige og Norge, og hun har med nysgjerrighet og åpent sinn latt seg inspirere av plassene hun har reist til og menneskene hun har møtt. Forskjellige tradisjoner med hvert sitt musikalsk språk har blitt en del av musikeren i henne og formet hennes uttrykk.

Slåtter fra Gaupdalen er en trilogi som favner estisk, norsk og nyskrevet nordisk folkemusikk, og konserten hadde premiere på Kalottspel i Målselv i 2021. Plata som kom i oktober samme år gir et glimt inn i Gaupdalen.

Johanna-Adele Jüssi – fele
Bendik Lund Haanshus – gitarer
Christo Stangness – kontrabass

Konserten er endel av Farsund Folk Festivals konsertserie FOLK på Backes, arrangert med støtte fra Norsk Kulturråd og Folkeakademiet.

Backes Bu

Backes Bu is Farsund's only original warehouse and the festival's most intimate concert arena. Here it oozes maritime culture from the walls. We rig the stage so that there is good contact between artists and the audience, small tables, with an informal club atmosphere. Bar.
read more