BilletterHopp til innhold
Burns på dialekt

Plateslipp Summers & Silvola // Burns på dialekt med Åsmund Nordstoga, Sarah- Jane Summers og Ingebjørg Longnvik Reinholdt

27. mai 2021 18:30–20:00

kr 250

Burns på dialekt

Åsmund Nordstoga, Sarah Jane Summers og Ingebjørg Lognvik Reinholdt presenterer et program med nye noversettelser  av den skotske folkedikteren Robert Burns sine populære tekstar, på originalmelodiene fra den skotske sangtradisjonen.

Peter Fjågesund har oversatt ei stor mengde av den skotske nasjonaldikteren Robert Burns sine dikt til Vest-Telemarkdialekt. Burns’ sine dikt ble brukt som tekster til viser som ble sunget på tradisjonsmelodier, akkurat slik som mange av Telemark sine mest folkekjære diktere.  Peter Fjågesund sine oversettelser har blitt til en konsert med to kvedere fra Telemark, Ingebjørg Lognvik Reinholdt og Åsmund Nordstoga. Med seg har de en av vår tids beste felespillere fra Burn sitt hjemland,  Sarah Jane Summers. Denne trioen har i tillegg med seg de  nyskapende musikerne Juhani Silvola på gitar og Morten Kvam på kontrabass. Det blir nye friske arrangement på skotske folketoner og slåtter, og alt på klingande vest-telemål.

Nye arrangement av folkekjære melodier som Auld Lang Syne og A Red Red Rose mikses med skotske fartsfylte dansesuller til livligere dikt som Rigs o’ Barley og Weary fa’ you Duncan Gray. Med inspirasjon fra den tradisjonelle norske kvedingen og Sarah Jane sin skotske tradisjon blir konserten som et eget lite grenseland et sted ute i Nordsjøen (kanskje rett utforbi Farsund?) som hyller dialekter, de folkelige visene og den nære poesien til folkedikteren Robert Burns.

Åsmund Nordstoga – vokal
Ingebjørg Lognvik Reinholdt – vokal
Sarah Jane Summers – fele
Juhani Silvola – gitar
Morten Kvam – bass

I forkant av Burns- konserten slipper vi til Sarah – Jane Summers og Juhani Silvola som nylig slapp ny plate og feirer 10 års jubileum som artister.

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er en internasjonalt kritikerrost duo, med to album kåret til «Top of the World» fra magasinet Songlines. Denne konserten feirer utgivelsen av deres tredje plate samt duoens 10-års jubileum, og viser frem et lydbilde som har blitt finslipt av mange år med aktiv turnering.

Med nærmest telepatisk samspill og stor virtuositet, ispedd mengder av improvisasjon, smelter Sarah-Jane og Juhani sammen skotske og nordiske tradisjoner til sin egen form av sjangeroverskridende folkemusikk. Hele spekteret av følelser er tilstede i musikken, fra det vakre, lette og lyse til råskap, tyngde og mørke. En konsert med duoen engasjerer både kroppen og hodet hos lytteren og inspirerer i like stor grad til vill dansing som til stille refleksjon.

Sarah-Jane Summers er en av Skottlands fremste felespillere og er en tradisjonsbærer av felestilen fra det skotske høylandet. Hun har en master i norsk folkemusikk fra NMH og har gitt ut en rekke kritikerroste solo-album med både tradisjonell og improvisert musikk, samt spilt med bl.a. Susanna Wallumrød, Highasakite, Julie Fowlis og GRIT Orchestra.

I tillegg til å være en ettertraktet og allsidig gitarist, er Juhani Silvola både en anerkjent komponist av elektroakustisk samtidsmusikk og en plateprodusent, og spiller med bl.a. Frode Haltlis Avant Folk.

Sarah-Jane Summers – fele
Juhani Silvola – gitar 

Farsund Fjordhotell

Velkommen til vårt faste festivalhotell i Lauervika. Under festivalen fyller vi opp hotellet med artister og samarbeidspartnere. Her arrangeres kurs, seminar, dans, konserter og her samles vi i baren etter hektiske dager under festivalen.
Les mer