Burns på dialekt

Burns på dialekt med Åsmund Nordstoga, Sarah Jane Summers og Ingebjørg Longnvik Reinholdt

27. mai 2021 18:30 –

Åsmund Nordstoga, Sarah Jane Summers og Ingebjørg Lognvik Reinholdt presenterer et program med nye noversettelser  av den skotske folkedikteren Robert Burns sine populære tekstar, på originalmelodiene fra den skotske sangtradisjonen.

Peter Fjågesund har oversatt ei stor mengde av den skotske nasjonaldikteren Robert Burns sine dikt til Vest-Telemarkdialekt. Burns’ sine dikt ble brukt som tekster til viser som ble sunget på tradisjonsmelodier, akkurat slik som mange av Telemark sine mest folkekjære diktere.  Peter Fjågesund sine oversettelser har blitt til en konsert med to kvedere fra Telemark, Ingebjørg Lognvik Reinholdt og Åsmund Nordstoga. Med seg har de en av vår tids beste felespillere fra Burn sitt hjemland,  Sarah Jane Summers. Denne trioen har i tillegg med seg de  nyskapende musikerne Juhani Silvola på gitar og Morten Kvam på kontrabass. Det blir nye friske arrangement på skotske folketoner og slåtter, og alt på klingande vest-telemål.

Nye arrangement av folkekjære melodier som Auld Lang Syne og A Red Red Rose mikses med skotske fartsfylte dansesuller til livligere dikt som Rigs o’ Barley og Weary fa’ you Duncan Gray. Med inspirasjon fra den tradisjonelle norske kvedingen og Sarah Jane sin skotske tradisjon blir konserten som et eget lite grenseland et sted ute i Nordsjøen (kanskje rett utforbi Farsund?) som hyller dialekter, de folkelige visene og den nære poesien til folkedikteren Robert Burns.

Åsmund Nordstoga – vokal
Ingebjørg Lognvik Reinholdt – vokal
Sarah Jane Summers – fele
Juhani Silvola – gitar
Morten Kvam – bass