Flieflet:hamre

FOLK på Backes: Gabriel Fliflet og Ole Hamre

18. november 2022 19:00–21:00

kr 250

Billetter

I 2021 feiret Gabriel Fliflet og Ole Hamre 30 års samspill. I mars 2022 skulle de ha gjestet Farsund og Backes Bu, men så ble de koronasyke. Alle gode ting er tre, og i november kan du oppleve duoen som er et helaftens fyrverkeri sammen.

Fliflet/Hamre er et orkester som virkelig er noe for seg selv. Med trekkspill, trommer, sang og et utvalg gryter har Gabriel Fliflet og Ole Hamre skapt en helt egen stil, som har begeistret både publikum og kritikere i de forskjelligste miljøer.

I Fliflet/Hamres musikk står lekelyst og innlevelse sentralt, og det meste kan skje: Rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter. Så synger hele salen synger med, før Harald Sæverud dras med på kalas hos serbiske sigøynere! Iblant lar Ole Hamre trommene hvile, og lager vakker og uhørt musikk på melodika eller sitt eget gryteinstrument hamrofonen. – Eller tar på seg steppeskoene!

Gruppen er kjent for sitt tette og levende samspill, og har samarbeidet med bl.a. Bjørn Tomren, Kari Bremnes og Odd Nordstoga.

Fliflet/Hamre fører sammen musikk av ulikt opphav, og skaper et eget, personlig landskap. Både folk med lakksko, bunad, sorte skinnjakker eller cowboyhatter lar seg villig føres rundt i deres fargerike hage! Kontrastene er store, men opplevelsen hel.

Konserten er endel av Farsund Folk Festivals konsertserie FOLK på Backes, arrangert med støtte fra Norsk Kulturråd og Folkeakademiet.