Hatli_Apneseth-sammen

FOLK på Backes // Frode Haltli & Erlend Apneseth 

15. juni 2021 19:30–21:00

kr 200

Billetter

Velkommen til en spennende duo konsert med Frode Haltli & Erlend Apneseth, på Backes Bu.

Frode Haltli (f. 1975) og Erlend Apneseth (f.1990) arbeider begge to i spennet mellom tradisjon og nyskaping, mellom det lyriske og ville innfall. Duoen springer ut av samarbeid de har hatt i hverandres grupper: Erlend som fast medlem av Frode Haltlis ‘Avant Folk’, et spelemannslag utenom det vanlige, og som kom med sitt oppfølgeralbum ‘Avant Folk II’ i mars 2021 på Hubro. Frode har også vært gjest med Erlend Apneseth Trio på plata ’Salika, Molika’, som vant Spellemannsprisen 2019 i åpen klasse. Våren 2021 lager de et bestillingsverk til Dei nynorske festspela sammen med forfatteren Sigmund Løvåsen.

Frode Haltli (f. 1975) har opptrådt med samme selvfølgelighet på samtidsfestivaler i Warsawa, Witten og Huddersfield som på internasjonale kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler. Debutalbumet ‘Looking on Darkness’ (ECM 2002) mottok Spelemannprisen i kategorien samtidsmusikk.

Erlend Apneseth (f. 1990) er en privinnende norsk musiker og komponist fra Jølster i Sogn og Fjordane. Han spiller hardingfele. Foruten folkemusikken har han fordypet seg i improvisasjon og alternative klang og pizzicatoteknikker, og gjort en rekke samarbeidsprosjekter med musikere, teater, orkester, dansere og poeter.

Frode Haltli – akkordeon
Erlend Apneseth – hardingfele