Hatli_Apneseth-sammen

FOLK på Backes // Frode Haltli & Erlend Apneseth 

15. juni 2021 19:30–21:00

kr 200

Velkommen til en spennende duo konsert med Frode Haltli & Erlend Apneseth, på Backes Bu.

Frode Haltli (f. 1975) og Erlend Apneseth (f.1990) arbeider begge to i spennet mellom tradisjon og nyskaping, mellom det lyriske og ville innfall. Duoen springer ut av samarbeid de har hatt i hverandres grupper: Erlend som fast medlem av Frode Haltlis ‘Avant Folk’, et spelemannslag utenom det vanlige, og som kom med sitt oppfølgeralbum ‘Avant Folk II’ i mars 2021 på Hubro. Frode har også vært gjest med Erlend Apneseth Trio på plata ’Salika, Molika’, som vant Spellemannsprisen 2019 i åpen klasse. Våren 2021 lager de et bestillingsverk til Dei nynorske festspela sammen med forfatteren Sigmund Løvåsen.

Frode Haltli (f. 1975) har opptrådt med samme selvfølgelighet på samtidsfestivaler i Warsawa, Witten og Huddersfield som på internasjonale kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler. Debutalbumet ‘Looking on Darkness’ (ECM 2002) mottok Spelemannprisen i kategorien samtidsmusikk.

Erlend Apneseth (f. 1990) er en privinnende norsk musiker og komponist fra Jølster i Sogn og Fjordane. Han spiller hardingfele. Foruten folkemusikken har han fordypet seg i improvisasjon og alternative klang og pizzicatoteknikker, og gjort en rekke samarbeidsprosjekter med musikere, teater, orkester, dansere og poeter.

Frode Haltli – akkordeon
Erlend Apneseth – hardingfele

Backes Bu

Backes Bu er Farsunds eneste originale pakkhus og festivalens mest intime konsertarena. Her oser det av maritim kultur fra veggene. Vi rigger scenen slik at det blir god kontakt mellom artister og publikum, og vi har småbord og uformell klubbstemning. Vi har bar, snakkes på Backes!
Les mer