Johanna-Adele Jüssi foto av Eirik Heim

FOLK på Backes // Johanna – Adele Jüssi

26. mai 2022 20:00 –

kr 250

Billetter

Slåtter fra Gaupdalen

Gaupdalen er et fiktivt sted oppdaget i en drøm, hvor Johanna-Adele Jüssis musikalske vandringer har funnet en rasteplass. Hennes leting etter identitet har omformet seg til forståelse og integritet, og hun har funnet en trygghet som gjør det lett å leke med musikalske dialekter.

Den estiske, målselvbosatte felespilleren Johanna-Adele Jüssi har studert og bodd i Tyskland, Shetland, Danmark, Finland, Sverige og Norge, og hun har med nysgjerrighet og åpent sinn latt seg inspirere av plassene hun har reist til og menneskene hun har møtt. Forskjellige tradisjoner med hvert sitt musikalsk språk har blitt en del av musikeren i henne og formet hennes uttrykk.

Slåtter fra Gaupdalen er en trilogi som favner estisk, norsk og nyskrevet nordisk folkemusikk, og konserten hadde premiere på Kalottspel i Målselv i 2021. Plata som kom i oktober samme år gir et glimt inn i Gaupdalen.

Johanna-Adele Jüssi – fele
Bendik Lund Haanshus – gitarer
Christo Stangness – kontrabass

Konserten er endel av Farsund Folk Festivals konsertserie FOLK på Backes, arrangert med støtte fra Norsk Kulturråd og Folkeakademiet.

Backes Bu

Backes Bu er Farsunds eneste originale pakkhus og festivalens mest intime konsertarena. Her oser det av maritim kultur fra veggene. Vi rigger scenen slik at det blir god kontakt mellom artister og publikum, småborder, med uformell klubbstemning. Bar.
Les mer