image

FOLK på Backes // Kjorstad Brothers

23. mars 2022 20:00–21:30

kr 200

Hans og Rasmus Kjorstad fra Fron i Gudbrandsdalen er markante felespillere i folkemusikkmiljøet i Norge og samarbeider om en felles idé – å spille tradisjonsmusikken fra Fronsbygdene på et groovy, upolert og vidunderleg vis.

I 2020 slapp brødrene plata ‘Kjære min maur’, en plate som stort sett består av materiale som de har lært etter opptak og nedskrifter av sangere fra Fronsbygdene. Gjennom improvisasjoner og historiefortelling har de som mål å åpne sjangeren for et nytt publikum.

 

Skrevet om «Kjære min maur» i bladet Folkemusikk:
Det musikalske navet på plata er slåtter og nedtegnede sanger i hovedsak fra Fron. Ut fra dette springer musikalske eiker i forskjellige retninger, som til sammen utgjør et helstøpt produkt der gjenkjenning og nyskapte variasjoner over tema hører naturlig sammen.

Idé- og fantasirike arrangement med vekslende instrumentering på et melodisk tilgjengelig grunnlag, med et lite mylder av variasjoner og detaljer, gjør at plata aldri blir forutsigbar.

Rasmus Kjorstad – fele, langeleik, vokal
Hans Kjorstad – fele, harmonium, fløyte, vokal

Konserten er endel av Farsund Folk Festivals konsertserie FOLK på Backes, arrangert med støtte fra Norsk Kulturråd og Folkeakademiet.