yi_J-93A

Gåte Akustisk

29. august 2020 21:00–22:30

kr 350

Norsk folkemusikk ble aldri det samme etter at Gåte entres scenen.

Men norsk har alltid vært grunnsteinen i bandet Gåte. Søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli ble tradert fra ung alder, og de vokste opp med et folkemusikkmiljø som dyrket det mest mulig autentiske uttrykket. I Gåte ble imidlertid musikken heftig omarrangert, og i møte med en ny tidsalders teknikk og muligheter ble det skapt et storslagent og unikt lydbilde. Spesielt viktig var den svært lite tradisjonelle gitaristen Magnus Børmark, som også bidro sterkt til Gåtes intense og teatralske sceneshow.

“Etter snart et halvt tusen konserter hvor vi har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil vi nå prøve å dra alt mest mulig ned…” Fundamentet i låtene og Gåtes arrangementer lot seg overraskende lett omplassere i et mer vevert lydbilde. Med Gunnhilds vakre stemme som bærende element bruker Magnus og Sveinung kun tramporgel, gitarer og fele, men setter fortsatt et tydelig Gåte-preg på musikken. Autentisk blir det fortsatt ikke, men den magiske stemningen blir for det meste mer nær enn storslagen.

Den nære tolkningen av Gåtes musikk passer perfekt til Farsund Folk Festival og vi gleder oss til å møte dem i Eilert Sundhallen lørdag 29. august.

Ang konserter i Eilert Sundthallen

Inngang i sluse inn til idrettshallen i Inger Sundts gate, på oppsiden av Aulaen. Det vil blir bordservering inne i hallen, god plass mellom bordene og desinfeksjon tilgjengelig. Som publikum må du ha god håndhygiene og holde avstand. Alle må bli sittende på samme stol og ikke bytte bord under forestillingen. Kun betaling med vipps og kort. Kom helst til fots, eller parker ved Amfi, Nytorvet, eller Verven. Vi vil gjøre vårt beste for å informere om eventuell omkjøringer i Storgata.

Vær tålmodig, vis hensyn og ta vare på hverandre ved å holde 1. meters avstand og ved at du blir hjemme om du har symptomer eller påvist covid 9. Det er ditt ansvar!

Eilert Sundthallen

Eilert Sundthallen ligger i Eilert Sund videregående skole, midt i Farsund sentrum. Vi rigger om den store idrettshallen til en spennende og intim konsertarena, hvor lyd, lys og artister kommer til sin rett. Vi har et hyggelig barområde med servering av mat og drikke.
Les mer