yi_J-93A

Gåte Akustisk

29. august 2020 21:00 –

kr 350

Billetter

Norsk folkemusikk ble aldri det samme etter at Gåte entres scenen.

Men norsk har alltid vært grunnsteinen i bandet Gåte. Søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli ble tradert fra ung alder, og de vokste opp med et folkemusikkmiljø som dyrket det mest mulig autentiske uttrykket. I Gåte ble imidlertid musikken heftig omarrangert, og i møte med en ny tidsalders teknikk og muligheter ble det skapt et storslagent og unikt lydbilde. Spesielt viktig var den svært lite tradisjonelle gitaristen Magnus Børmark, som også bidro sterkt til Gåtes intense og teatralske sceneshow.

“Etter snart et halvt tusen konserter hvor vi har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil vi nå prøve å dra alt mest mulig ned…” Fundamentet i låtene og Gåtes arrangementer lot seg overraskende lett omplassere i et mer vevert lydbilde. Med Gunnhilds vakre stemme som bærende element bruker Magnus og Sveinung kun tramporgel, gitarer og fele, men setter fortsatt et tydelig Gåte-preg på musikken. Autentisk blir det fortsatt ikke, men den magiske stemningen blir for det meste mer nær enn storslagen.

Den nære tolkningen av Gåtes musikk passer perfekt til Farsund Folk Festival og vi gleder oss til å møte dem i Eilert Sundhallen lørdag 29. august.

Eilert Sundthallen

Eilert Sundthallen ligger i Eilert Sund vgs skole, midt i Farsund sentrum. Vi rigger om den store idrettshallen til en spennende og intimt konsertkonsept, hvor lyd, lys og artister kommer til sin rett. Vi rigger et hyggelig barområdet med servering av mat og drikke. i 2020 blir det inngang fra Inger Sundts gate. Smittevernsregler vil…
Les mer