Kim_Rysstad_IMG_7036-kopi

FULLT// Kirkekonsert Kim Rysstad

28. august 2020 21:00–22:30

kr 350

Gjennom høsten og vinteren 2019 sjarmerte Kim Rysstad hele Norge gjennom sin deltakelse i Stjernekamp. Nå kommer endelig Kim tilbake til Farsund Folk Festival. Med seg har Kim Rysstad gitarist Annar By og perkusjonist Birger Mistereggen.
Som trio henter Kim og musikerne inspirasjon fra alle mulige genrer, men folkemusikken ligger alltid i bunn. Alt fra Middelalderballader, nystev og salmer til MGP får sin plass i trioens konsertar.

Kim Rysstad er prisvinnende vokalist og A-klassekvedar fra Rysstad i Valle Kommune i Setesdal, nå bosatt på Jessnes i Ringsaker. Han har gitt ut følgende album: «Tak hardt uti hand», «Vegen» (nominert til Spellemann), “Timeglas” og det kritikerroste jule albumet «Snøen Laver Ned», med London Philharmonic Orchestra (tiårets beste juleplate).
Etter flere år med undervisning innen klassisk sang så valgte han i 2003 å studere folkemusikk. Han har vært elev av Kirsten Bråten Berg, Ragnhild Furholt og Agnes Buen Garnås, men har også lært mye av felespiller Ånon Egeland. Han har studert ved Folkekunststudiet i Rauland og ved Ole Bull Akademiet på Voss. Rysstad jobbar også mye på tvers av sjangrer og henter inspirasjon fra country, bluegrass og popmusikk.

Kim Rysstad deltok i Melodi Grand Prix i 2012, der han sang Så Vidunderlig» med tekst og melodi av Elin Nygård. Duetten som Rysstad gjorde med Anne Grete Preus gjorde sitt til at andre norske artistar la merke til den særmerkete røsten fra Setesdal. Så Kim har vært gjesteartist på mange ulike utgivelser som på «Berre meg» med Ingebjørg Bratland, «Unclouded» med Silje Nergaard, «Friaren» med Aasmund Nordstoga og «Sandkorn» med Sigrid Moldestad.

Han har også vunne mange priser, som Årets soloalbum for utgivelsen «Tak hardt uti hand» på Folkelarm, kåret til Årets unge folkemusiker i INTRO-folk av Rikskonsertene og FolkOrg, nominert til Spellemannpris for albumet «Vegen», og Årets beste mannlige folkemusikksanger på Folk Off! Awards i Liverpool. Rysstad ble også i 2018 utnevnt til Setesdalssambassadør av Setesdal Regionråd og tildelt Aust-Agder Fylkeskommune sin Kulturpris for 2019.
Kim skulle vært på festivalen i 2019, men måtte melde avbud på grunn av Stjernekamp deltakelsen. Det ble han virkelig allemannseie og sjarmert det norske folk med sine opptredener innen de ulike genrene. Vi gleder oss til å høre Kim Rysstad under årets kirkekonsert.

Ang Kirkekonsert med Kim Rysstad

Ved utsolgt konsert kl. 21.00 har vi mulighet for ekstrakonsert kl. 19.00.
Sitt med 1. meters avstand mellom skuldrene til de som ikke er i din husstand. Våre verter vil vise deg på plass i kirken. Vi tømmer benkene fra bakerste rad og så fremover benk for benk.
Betaling i inngang med kort.

Vær tålmodig, vis hensyn og ta vare på hverandre ved å holde 1. meters avstand og ved at du blir hjemme om du har symptomer eller påvist covid 9. Det er ditt ansvar!

Frelserens Kirke

Vi har i mange år hatt et godt samarbeid med Frelserens Kirke under festivalen. Mang en gang har en konsert fått oss til å føle at taket har løftet seg og vi blir ført opp og ut av benkeradene. Det er noe med kirkerommet og folkemusikk. Rommet og musikken utfyller hverandre på en helt spesiell…
Les mer