presse

Sjantikonsert// Syng med! Frode Nyvold, Sjur Nyvold og Richard Burgess

28. august 2020 19:00–20:30

kr 150

Sjantikonserten med Frode Nyvold, Richard Burgess og Sjur Nyvold er årets tradisjonskonsert som vi arrangere i samarbeid med Agder Folkemusikkarkiv.

Frode Nyvold har gjestet Farsund Folk Festival ved flere anledninger, og er på mange måter opphavsmannen til festivalen, som aller først ble kalt Sailors Wake.

I desember i fjor kom et nytt album med folkelige viser (i hovedsak fra Agder); «Soldater og redelig sjømenn». Albumet har høstet lovord i musikkpressen.Med på albumet er, i tillegg til andre kjente norske folkemusikkartister, Richard Burgess og sønn av Frode; Sjur Nyvold som Frode Nyvold tar med til konserten i Farsund.

Frode Nyvold har bakgrunn både som sosialantropolog og utøvende sanger og musiker, og var med og grunnla folkemusikkstudiet på Rauland (nå en del av Universitetet i Sørøst-Norge – USN). Interessen for tradisjonssang fra Agder har han fått via sin fars familie i Farsund og i 1998 ga han ut albumet «Skjemt og sjanti» med materiale samlet inn fra Vest-Agder på 1970-tallet. Albumet ble nominert til Spellemannsprisen.

Richard Burgess kom til Norge som 19-åring i 1976 og har markert seg gjennom 40 år som en særpreget sanger og formidler av sitt hjemlands og også etter hvert også norsk sangtradisjon. I tillegg til å opptre solo, er han medlem av den anglo-svenske trioen Doggerland og leder sjantitrioen Foghorn i Fredrikstad. Nettopp maritim musikk har vært en hovedinteresse og han har ledet ulike sjantikurs i England, Sverige og Norge (bl.a. på Nordsjøfestivalen). I tillegg til å synge spiller han gitar og concertina

Sjur Nyvold er visesanger og låtskriver, med bakgrunn i folkemusikk og andre sjangere. Han synger og spiller gitar, fele og munnharpe. Han deltar i forskjellige besetninger som solist og akkompagnatør. Han har tatt en bachelor i folkemusikk ved USN, Rauland, og har en utøvende bachelor fra Kunstakademiet i Tromsø.

Denne konserten vil i stor grad formidle materiale fra albumet «Soldater og redelig sjømenn».

Fordi flere av sangene egner seg som allsanger vil det under konserten bli lagt opp til allsang. Syng med! Men ta hensyn til de rundt deg og smittevern.

Ang konserter i Eilert Sundthallen

Inngang i sluse inn til idrettshallen i Inger Sundts gate, på oppsiden av Aulaen. Det vil blir bordservering inne i hallen, god plass mellom bordene og desinfeksjon tilgjengelig. Som publikum må du ha god håndhygiene og holde avstand. Alle må bli sittende på samme stol og ikke bytte bord under forestillingen. Kun betaling med vipps og kort. Kom helst til fots, eller parker ved Amfi, Nytorvet, eller Verven. Vi vil gjøre vårt beste for å informere om eventuell omkjøringer i Storgata.

Vær tålmodig, vis hensyn og ta vare på hverandre ved å holde 1. meters avstand og ved at du blir hjemme om du har symptomer eller påvist covid 9. Det er ditt ansvar!

Eilert Sundthallen

Eilert Sundthallen ligger i Eilert Sund videregående skole, midt i Farsund sentrum. Vi rigger om den store idrettshallen til en spennende og intim konsertarena, hvor lyd, lys og artister kommer til sin rett. Vi har et hyggelig barområde med servering av mat og drikke.
Les mer