presse

Syng med! Konsert med Frode Nyvold, Sjur Nyvold og Richard Burgess

28. august 2020 19:00 –

kr 150

Billetter

Frode Nyvold, Richard Burgess og Sjur Nyvold har gjestet Farsund Folk Festival ved flere anledninger.

Frode Nyvold har bakgrunn både som sosialantropolog og utøvende sanger og musiker, og var med og grunnla folkemusikkstudiet på Rauland (nå en del av Universitetet i Sørøst-Norge – USN). Interessen for tradisjonssang fra Agder har han fått via sin fars familie i Farsund og i 1998 ga han ut albumet «Skjemt og sjanti» med materiale samlet inn fra Vest-Agder på 1970-tallet. Albumet ble nominert til Spellemannsprisen.

I desember i fjor kom et nytt album med folkelige viser (i hovedsak fra Agder); «Soldater og redelig sjømenn». Albumet har høstet lovord i musikkpressen.

Med på albumet er, i tillegg til andre kjente norske folkemusikkartister, Richard Burgess og sønn av Frode; Sjur Nyvold.

Richard Burgess kom til Norge som 19-åring i 1976 og har markert seg gjennom 40 år som en særpreget sanger og formidler av sitt hjemlands og også etter hvert også norsk sangtradisjon. I tillegg til å opptre solo, er han medlem av den anglo-svenske trioen Doggerland og leder sjantitrioen Foghorn i Fredrikstad. Nettopp maritim musikk har vært en hovedinteresse og han har ledet ulike sjantikurs i England, Sverige og Norge (bl.a. på Nordsjøfestivalen). I tillegg til å synge spiller han gitar og concertina

Sjur Nyvold er visesanger og låtskriver, med bakgrunn i folkemusikk og andre sjangere.

Han synger og spiller gitar, fele og munnharpe. Han deltar i forskjellige besetninger som solist og akkompagnatør. Han har tatt en bachelor i folkemusikk ved USN, Rauland, og har en utøvende bachelor fra Kunstakademiet i Tromsø.

Denne konserten vil i stor grad formidle materiale fra albumet «Soldater og redelig sjømenn».

Fordi flere av sangene egner seg som allsanger vil det under konserten bli lagt opp til allsang. Syng med!

 

 

Eilert Sundthallen

Eilert Sundthallen ligger i Eilert Sund vgs skole, midt i Farsund sentrum. Vi rigger om den store idrettshallen til en spennende og intimt konsertkonsept, hvor lyd, lys og artister kommer til sin rett. Vi rigger et hyggelig barområdet med servering av mat og drikke. i 2020 blir det inngang fra Inger Sundts gate. Smittevernsregler vil…
Les mer