Jeffrey's Reverie

SommerFOLK // Jeffrey`s Reverie // På Jansens Plan

4. juli 2022 20:00–22:00

kr 300

Billetter

«Jeffrey’s Reverie» er en oppstemt sekstett av internasjonale multi-instrumentalistiske akustiske musikere.
De er samlet for å fremføre og turnere med musikken fra det kritikerroste albumet «The Meeting of the Waters», et
verk fylt med felelåter og sanger av Jeff Wasserman – den amerikanske tidligere låtskriveren, multiinstrumentalist, og ambassadøren for amerikansk folkemusikk.

Om du ikke har hørt om Jeff Wasserman har du garantert hørt sangene hans: Silje Nergaards pop-gjennombrudd ”Tell Me Where You’re Going”, men aller mest kjent er “Everyone Needs A Friend Sometimes”, en av mange låter Jeff har skrevet sammen med Dance With A Stranger. Han har også jobbet med kjente norske musikere og artister som Sissel Kyrkjebø, Knut Reiersrud, Henning Kvitnes, Jonas Fjeld, Kristin Berglund og Rita Eriksen – med 350 låter på over 75 album. I 2008 ble han Spellemannsnominert sammen med Bjørn Eidsvåg og Odd Børretzen og i 2016 fikk han TONOs Edvardpris for tekst.

I 2016 ga Jeff Wasserman ut «The Meeting Of The Waters»,  et verk skapt av kjærligheten til den amerikanske folkemusikkens røtter og en hyllest til Wassermans mentor innen folkemusikk fra ungdomstiden; Jeff Davis, som preger lydbildet på hele albumet med fele og banjospill.

Jeffs album «The Meeting Of The Waters»: – blir hyllet av selveste T Bone Burnett (True Detective) – er spilt inn med et stjernelag av musikere som blant andre Claudia Scott, Jonas Fjeld og Knut Reiersrud – inneholder den ”riktige” versjonen av låten ”Everyone needs a friend sometimes” – blir introdusert med en vårturne i Norge i april, med Jeff Davis fløyet inn fra USA og fem fremragende norske multiinstrumentalister og vokalister i besetningen ”Jeffrey’s Reverie”

Wasserman kom til Norge første gang i 1974 med New York Old-Timey Music Contest vinnere ”Easy on the Tuba”. Som musiker og multi-instrumentalist har han vært en reisende ambassadør for amerikansk folkemusikk i det legendariske swing og bluegrass bandet Gone At Last – som holdt liv i bluegrass tradisjonen her i landet på 80 og 90-tallet – og i Rikskonsertenes regi i nesten 30 år med programmet “Appalachia”.

Jeff Wasserman – (USA) – vokals, gitarer, mandoliner, fele
Anne Marit Bergheim (N) – Gitarer, Mandolin, trekkspill, munnspill og vokal
Marius Graff (N) – banjo, gitar, mandolin
Olav Christer Rossebø  «Laffen» (N) – fele, fiolin, mandolin
Michael Barrett Donovan (USA) Fele, kontrabass
Jørun Bøgeberg (N) Bass, gitar

Konserten er endel av Farsund Folk Festivals konsertserie FOLK på Backes. KOnserten er støttet av Norsk Kulturråd og Folkeakademiet.