The_Longest_Johns2748 1

Første artist ut: The Longest Johns!

Endelig er vi klare for å begynne å slippe årets artister og vi lover at dere har mye godt i vente! Første artist ut er The Longest Johns fra Bristol, i England. Det blir ramsalt, energisk og sjanti på internasjonalt nivå!

fredag 17. juni 2022

The Longest Johns er et Bristol-basert, a capella folkemusikk band, sprunget ut av en gjensidig kjærlighet til tradisjonelle folkesanger og sjantier. Repertoaret spenner fra rocka kjente sjømannsviser til mindre kjente og tradisjonelle folketoner.
Jeg tviler på at noen av medlemmene i The Longest Johns kunne forestilt seg at de ville komme så langt med bare fire stemmer.
I løpet av få år har de gått fra å synge sjantier på et kjøkken til å bli internasjonale kjendiser. De opptrer på internasjonale folkemusikk-festivaler, turnerer verden rundt, har flere TV-opptredener bak seg, og de har fått en enorm tilhengerskare på nett. De har sin egen YouTube kanal, og er veldig aktive på digitale plattformer, driver med dataspill, produsere videoer og har millioner som følger dem på sosiale medier. Dette har gjort dem enormt populær blant ungdom!
The Longest Johns var i førersetet da sjantien tok av i 2021, blant annet med deres versjon av den kjente sjantien «The Wellerman» Denne tok verden, og TikTok med storm, og lever fortsatt videre i nye versjoner.
For oss i Farsund Folk Festival passer shantien perfekt inn i vårt festivalprogram, og vi gleder oss til å oppleve verdensstjernene i The Longest Johns i Farsund.
For de av dere som opplevde Storm Weather Shanty Choir i fjor, kan vi love et enda musikals og energisk høydepunkt. For dere som ikke har opplevd shantier før, dette er konserten dere skal velg dere!
Det kan være lurt å forberede seg til allsang, besøk The Longest Johns nettside og videoer her! 
Billettsalget starter 24. juni!