Susanne Lundeng Trio, foto Martin Losvik

Nytt år – nye muligheter?

Vi starter opp et nytt konsert- og festivalår, vi er forsiktige optimister. Her kommer litt info om konserter og tanker om gjennomføring.

fredag 14. januar 2022

I skrivende stund er pandemien enda en stor del av hverdagslivet vårt. Men selv om det ikke er lett å være kulturarrangør i en pandemi, ønsker vi å gi dere et tilbud fordi vi mener kultur er viktig. Kulturen gir gode opplevelser og binder oss mennesker sammen. Vi er forsiktig optimister og har tro på at vi i 2022 skal klare å gjennomføre alle våre konserter i konsertserien FOLK på Backes.

Vi ønsker ikke å avlyse eller utsette, da det får store konsekvenser for mange. Det er ikke bare vi som konsertarrangør som mister billettinntekter, men musikere mister inntekter, lydfolkene, hotellet musikerne skal bo på og der de skal spise. Det er en stor verdikjede som taper på at vi ikke gjennomfører, det ansvaret kjenner vi på. Samtidig er vi opptatt av å være en profesjonell arrangør som ikke bidrar til smittespredning. Vi ønsker å understreker at kulturarrangement ikke har bidratt til stor smittespredning i Norge.

Det er i begynnelsen av januar lov å ha 30 personer på offentlige arrangement, uten tilviste plasser. Så vi begynner forsiktig og håper vi gjennom vinteren kan øke til 50 personer på Backes Bu.

Vi som arrangerer og musikerne på scenen trenger dere! Så vi håper at dere verdsetter vårt arbeid, ved at dere kjøper billetter og hjelper oss med å holde hjulene i gang i Kultur Norge. Vi skal gjennomføre hver konsert etter gjeldene smittevernsregler. Hvis dere følger våre anbefalinger, tar hensyn til hverandre ved å holde avstand, bruke munnbind når dere ikke kan holde 1. meter, eller bli hjemme ved symptomer, klarer vi dette.

Så håper vi vinteren og våren avløses av en sommer, nesten som normalt. Vi planlegger for en «vanlig» festival med internasjonale artister, og krysser fingrene for at det lar seg gjennomføre. Sjekk ut vårt konsertprogram og kjøp dine billetter nå.