Postcard LOGO.001

Postcards from Scotland

Postcards from Scotland er en digital forestilling med skotske arister,  produsert av Showcase Scotland og en internasjonal jury hvor Farsund Folk Festival har deltatt. Siden nedstengningen av Norge og verden forøvrig har artistene verden over mistet en stor del av sin inntektskilde. Skotske artister er meget populære festivalmusikere verden rundt, og musikere fra Skottland har alltid vært en viktig del av vår festival. Skotske myndigheter og arrangører har jobbet hardt i denne tiden for å finne alternative inntektskilder, men også alternative måter å formidle musikken deres på. Det aller verste som kan skje musikken, er at vi glemmer den. Derfor har de jobbet med ulike digitale arrangement for å bringe den skotske musikken til resten av verden. Produsentene fra Showcase Scotland tilbyr derfor som eneste festival i Norge, Farsund Folk Festival en digital forestilling kalt: Postcards from Scotland. Denne forestillingen tilbys ekslusivt til 18 festivaler i verden. Forestillingen er en blanding av live konsertopptakt og videoer. Repotoaret er valgt ut på følgende måte. Showcase Scotland søkte etter artister som ønsket å delta og fikk over 90 søkere. Så sorterte de denne listen ned til 60 artister som ble presentert for juryen. Juryen bestod av festivallederene til de utvalgte 18 festivalene, som skulle halvere listen til 30 arister. Etter denne runden var det et panel på 8 personer fra festivalene som plukket ut de 18 artistene som presenteres i denne forestillingen. Ann Helen Erichsen deltok på vegne av Farsund Folk Festival i den internasjonale juryen. Noen av artistene som presenteres, har vært i Farsund tidligere og vil være kjent for vårt publikum, og noen er booket til neste års festival. Helt nye artister presenteres også. Juryen er samstemte på at utvalget er en god representasjon av den skotske musikkscenen i dag, artistene holder høy internasjonal kvalitet og vi lover en variert forestilling. Som eneste av de 18 festivalene vil Postcards from Scotland vises i en festival som gjennomføres fysisk. Det er vi stolte av. Vi kommer til å legge opp til en hyggelig atmosfære med servering og vil i tillegg gjøre denne forestillingen tilgjengelig gjennom vår Facebookside. Det har vært spennende å være endel av den internasjonale juryen, og som eneste norske festival å få tilbud om denne forestillingen. Det viser at Farsund Folk Festival er en viktig arena for den internasjonale folkemusikken i dag, og det er vi stolte av!

onsdag 22. juli 2020

Postcards from Scotland er en digital forestilling med skotske arister,  produsert av Showcase Scotland og en internasjonal jury hvor Farsund Folk Festival har deltatt.

Siden nedstengningen av Norge og verden forøvrig har artistene verden over mistet en stor del av sin inntektskilde. Skotske artister er meget populære festivalmusikere verden rundt, og musikere fra Skottland har alltid vært en viktig del av vår festival.

Skotske myndigheter og arrangører har jobbet hardt i denne tiden for å finne alternative inntektskilder, men også alternative måter å formidle musikken deres på. Det aller verste som kan skje musikken, er at vi glemmer den. Derfor har de jobbet med ulike digitale arrangement for å bringe den skotske musikken til resten av verden.

Produsentene fra Showcase Scotland tilbyr derfor som eneste festival i Norge, Farsund Folk Festival en digital forestilling kalt: Postcards from Scotland. Denne forestillingen tilbys ekslusivt til 18 festivaler i verden. Forestillingen er en blanding av live konsertopptakt og videoer. Repotoaret er valgt ut på følgende måte. Showcase Scotland søkte etter artister som ønsket å delta og fikk over 90 søkere. Så sorterte de denne listen ned til 60 artister som ble presentert for juryen. Juryen bestod av festivallederene til de utvalgte 18 festivalene, som skulle halvere listen til 30 arister. Etter denne runden var det et panel på 8 personer fra festivalene som plukket ut de 18 artistene som presenteres i denne forestillingen. Ann Helen Erichsen deltok på vegne av Farsund Folk Festival i den internasjonale juryen.

Noen av artistene som presenteres, har vært i Farsund tidligere og vil være kjent for vårt publikum, og noen er booket til neste års festival. Helt nye artister presenteres også. Juryen er samstemte på at utvalget er en god representasjon av den skotske musikkscenen i dag, artistene holder høy internasjonal kvalitet og vi lover en variert forestilling.

Som eneste av de 18 festivalene vil Postcards from Scotland vises i en festival som gjennomføres fysisk. Det er vi stolte av. Vi kommer til å legge opp til en hyggelig atmosfære med servering og vil i tillegg gjøre denne forestillingen tilgjengelig gjennom vår Facebookside.

Det har vært spennende å være endel av den internasjonale juryen, og som eneste norske festival å få tilbud om denne forestillingen. Det viser at Farsund Folk Festival er en viktig arena for den internasjonale folkemusikken i dag, og det er vi stolte av!