74326738_3919762558049594_463694650780155904_o

Kevin Henderson

Kevin Henderson er en internasjonal anerkjent felespiller fra Shetland, bosatt i Kragerø.  Kevins musikalske utrykk er bygget på den rike fele-musikktradisjonen fra Shetland, og er inspiret av hans lange deltakelse i ledende band som Boys of the Lough, Fiddlers Bid, Session A9 og Nordic Fiddlers Bloc. Resultatet er uttrykksfult og eventyrlig, en helt egen individuell musikalsk stil.

Kevin ble utdannet i den Shetlandske tradisjoen, hvor hovedfokus er fele-musikk og oppmuntring til å samarbeid, undervist av den legendariske Willie Hunter. Leksjoner med Hunter kunne omfatte chatting over kaffe og kjeks og til og med utvide til å bli undervist i overlevelsesevner, i tillegg til å lære både det essensielle og de finere poengene med å spille Shetland-hjul, og hver lørdag kom Kevin bort motivert til å etterligne sin mentor.

Kevin dannet Fiddlers Bid med skolekompisene Chris Stout, Andrew Gifford og Maurice Henderson.  Et band som i løpet av sine tretti år har hatt utallige spillejobber,  og utgitt fire album til entusiastiske mottagelser.

Det var Kevins klare forståelse for og formidling av  Shetland-tradisjonen som førte til at han i 2001 ble invitert til å bli med i det etablerte irsk-skotske bandet Boys of the Lough, sammen med det irske ikonet Cathal McConnell. En opplevelse som har beriket hans musikalske uttrykk og  kjærlighet til melodiene.

Etter at han flyttet til Norge har han opprettholdt båndene til Boys of the Lough, Fidlers Bid og Session A9, et av Skottlands fineste og mest populære fele-ensembler i dag. Kevin Henderson har lagt sitt hjerte og sjel inn i Nordic Fiddlers Bloc. Et ensemble med tre veldig særegne musikk stiler der enkelhet og direktehet er nøkkelen. Deres blanding av norske, svenske og Shetlandske aksenter og deres evne til å kontrollere varierende toner og stemmer har ført til ekstatiske mottakelser på begge sider av Nordsjøen,  og også over Atlanterhavet.

Når Kevin ikke turnerer, eller er på spilleoppdrag formidler kan sin felekunnskap og lidenskap på internasjonale fele-leirer organisert av Nordic Fiddlers Bloc, den danske spillemannen Harald Haugaard eller den California-baserte skotske felemesteren Alasdair Fraser. Han undervisere også eøever en til en, eller over internett i disse koronatider. Uansett hvor han reiser, forblir Kevin en Shetlander, og er koblet til øyene gjennom spillet og et instrument laget av Shetlands ledende felemaker Ewen Thomson.

Kevin har deltatt på Nordsjøfestivalen med Fidlers Bid, og har også gjestet festivalen som publikum. Vi gleder oss til et gjengør med Kevins vakre felespill på Farsund Folk Session, festivalkroa og FredagsFolk i Eilert Sundthallen.