Camilla_DSC8155

FOLK på vandring – Gjendine & Jørgine – fra Bøverdalen til New York

9. februar 2024 19:30–21:00

kr 250

Vi ønsker velkommen til en spennende kveld som binder sammen den norske folkemusikken med 1800-tallets utvandring til Amerika! Med sanger Camilla Granlien i sentrum, byr denne trioen på musikk og fortellinger om jazz og storbyliv, folkemusikk og bygdeliv, og Gjendine og Jørgine.

Jørgine Boomer (1887-1971) og Gjendine Slålien (1871- 1972) kom begge fra enkle kår i Bøverdalen, i Gudbrandsdalen. Jørgine reiste over til Amerika, jobbet seg oppover og giftet seg med Lucius Boomer som senere ble hotelldirektør ved Waldorf Astoria hotell i New York. Sammen drev de hotellet fram til hans død. Hun vanket i sosieteten i New York, sørget for at Frank Sinatra fikk fart på karrieren ved å gi han jobb ved hotellet som musiker, lyttet til Cole Porter mens han komponerte, kjente presidenter og kongelige og var høyt elsket av mange av sine spesielle gjester. Hun reiste flere ganger hjem til Bøverdalen og bygde seg en Villa Jotunheimen både der og i USA.

Gjendine derimot, var budeie og Edvard Griegs største kilde når det gjaldt folkemusikken. Hun forlot aldri sitt hjemsted til tross for frierier og tilbud om sangutdanning i utlandet. Hun trollbandt folk med sin sangstemme, hun var lystig og kjapp i replikken og kunne ikke leve uten fjellet rundt seg. To sjarmerende damer med bein i nesa. Samtidig, to veldig ulike damer. Den ene med mye eventyrlyst og ivrig etter å reise og se, mens den andre i stedet lot verden komme til seg. Så ulike valg og så ulike liv, men kanskje hadde de mer til felles en man skulle tro? Konsertfortellingen er produsert i samarbeid med Riksscenen i Oslo, Fortellerfestivalen og Musikk i Innlandet.

Medvirkende:
Camilla Granlien – sang
Mari Skeie Ljones – hardingfele
Alf Hulbækmo – piano

Nordberg Fort

Nordberg Fort huser Vest-Agdermuseet Lista, og er et nedlagt kystfort fra andre verdenskrig. Plassert ytterst på Lista, har det gode turmuligheter, så her kan gjerne konsert og kultur kombineres – kulTUR!
Les mer