Stein Versto og Per Anders Buen Garnås - Tuntreet - Foto Knut Utler

FOLK på vandring – Tuntreet – Stein Versto og Per Anders Buen Garnås

15. mars 2024 19:30–21:00

kr 250

I poesikonserten “Tuntreet” vil ordene og tonene stå i sentrum. Konserten veksler mellom solo hardingfelespill og diktlesing – krydret med kortfattede refleksjoner om livet og poesien, der både alvoret og det mindre alvorlige får rom. Ordet tun har med det hjemlige å gjøre. Tunet er stedet der husene rammer inn og skaper rom, og midt på tunet står treet. Ord og spill vil kretse rundt dette bildet –i vid forstand. Konserten ble framført som en del av programmet under årets utgåve av Telemarkfestivalen, til stor begeistring for publikum som var tilstede.

Per Anders Buen Garnås er spelemann, utdannet ved Spelemannsskulen ved Ole Bull Akademiet på Voss, og ble under Folkelarm i 2022 kåret til “Årets folkemusiker”! Han har vunnet Landskappleiken på hardingfele fire ganger, han har vunnet Folkelarm-prisen to ganger, og han har vært nominert til Spellemannprisen tre ganger.

Stein Versto fra Vinje i Telemark er forfatter og lyriker, oversetter og spelemann. Han debuterte som forfatter med novellesamlingen “Ho blei borte i trappene” i 1990, som han fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Senere har han gitt ut tre diktsamlinger, roman og en prosabok om folkemusikk og utvandring, skrevet essays og en rekke sangtekster tonesatt av norske artister, blant dem Odd Nordstoga.