Photo: Elly Lucas

Megan Henderson // Kirkekonsert 2022

26. august 2022 19:00–21:00

kr 350

Megan er en skotsk multi instrumentalist og sanger, som kommer fra byen Fort William, vest i det skotske høyfjell. Hun vokste opp i en familie med 6 eldre søsken som alle er musikere, så det var nærmest uunngåelig at også Megan ble musiker.

Megan studerte klassisk fiolin ved Royal Scottish Academy of Music and Drama hvor hun fullførte en grad innen fremføring, komposisjon og arrangement.

Tradisjonell skotsk musikk har alltid vært en del av Megans repertoar og en sterk inspirasjon for henne. Så kort tid etter endt utdanning ble hun med i den høyt respekterte skotske folkegruppen Breabach. I løpet av sine 10 år med bandet har Breabach oppnådd internasjonal anerkjennelse, og regnes som et av Skottlands mest innovative og kreative artister. 5 ganger  har de vunnet MG Alba Scots Trad Music Awards, de har opptrådt i radio og TV, co-kuratert tverrkulturelle samarbeid og gitt ut 5 album. Alt dette i tillegg til en hektisk turnéplan  som blant annet har ført dem til arenaer som Sydney Opera House.

Megans allsidighet, tekniske dyktighet og utadvendte natur gjør henne til en etterspurt musiker, som opptrer og spiller sammen med artister som Salsa Celtica, Grit Orchestra, Le Vent Du Nord, Siobhan Miller, Kris Drever og Duncan Chisolm. Megan ble nominert som «Årets instrumentalist» ved Scottish Traditional Music Awards i 2012.

I 2022 debuterer Megan Henderson som soloartist, og debutalbumet  hennes «Pilgrim Souls» ble sluppet under Celtic Connections i januar.

Megan Henderson har vært i Farsund før, både sammen med Breabach, og sammen med artister som Kim Carnie. Hun har spilt flere ganger på Loshavn Bedehus og har bergtatt publikum med sitt felespill, men også med sin nydelige stemme, utstråling og skotske dans.

Til Farsund Folk festival 2022 kommer Megan som soloartist, der debutalbumet hennes får fokus under årets kirkekonsert. På dette albumet har hun komponert musikken, hun spiller fele, piano og synger.

Line up:

Megan Henderson – Fiddle/vocals
Su-a Lee – Cello
Alistair Iain Paterson – Piano/harmonium
Innes White – guitar

Frelserens Kirke

Vi har i mange år hatt et godt samarbeid med Frelserens Kirke under festivalen. Mang en gang har en konsert fått oss til å føle at taket har løftet seg og vi blir ført opp og ut av benkeradene. Det er noe med kirkerommet og folkemusikk. Rommet og musikken utfyller hverandre på en helt spesiell…
Les mer