2020-08-29-T19B4802

Kobi Spillemannstreff fredag // Dans og spel på Husan

27. august 2021 19:00 –

kr 100

Billetter

“Naar der skulde være Bal i byen, var der en Mand, som var aldeles nødvending, han var umistelig. Uden ham var det umuligt at holde Bal. Han var et Unicum. Jakobi Jensen hedte han, men hele Byen kaldte ham Kobi Spillemand.”

Kobi Spillemand spilte til bryllup og fest for fattig og rik, og var alltid på plass når det ble arrangert tilstelninger på Husan eller “Slottet” som var folks kallenavn på denne staselige bygningen.

(F.A Otto: Gamle Skilderier)

Det må danses og det må være plass til spillemannslag og buskspel i Farsund Folk Festival. I år flytter vi dansen til Husan som har lange dansetradisjoner. Les bare her:

Da vi i 2021 flytter dansen til Husan, ønsker vi å hedre denne lokale spillemannen og inviterer ulike spelemannslag til treff.
Program for dansekvelden kommer når vi har en oversikt over deltakende spelemannslag.
Ønsker ditt danse – eller spelemanslag å delta? Ta kontakt med: torsteinar@farsundfolkfestival.no 

På grunn av korona viruset vil det være begrenset kapasitet, og vi ber alle som danser om å være i samme kohort, og holde avstand til de andre dansende.

Husan

Husan i Farsund var opprinnelig et stort kjøpmannshus, oppført av handelsmannen, rederen og verftseieren Jochum Brinch Lund til bruk for sine sønner Gabriel Lund (eidsvollsmannen) og Ebbe Lund i 1790-årene. Bygningen ble regnet som landets nest største verdslige trebygning. Navnet betyr «hus» i flertall. Jochum Lund døde i 1807, og sønnene drev farens virksomhet videre fra eiendommen. Redusert handel med England under Napoleonskrigene ga i stedet muligheten…
Les mer