Postcard LOGO.001

Postcards from Scotland

29. august 2020 15:00 –

Postcards from Scotland er en digital forestilling med de yppertst av skotske arister,  produsert av Showcase Scotland Expo og en internasjonal jury hvor Farsund Folk Festival har deltatt.

Siden nedstengningen av Norge og verden forøvrig har artistene verden over mistet en stor del av sin inntektskilde. Skotske er meget populære og har reist verden rundt for å spille på ulike festivaler og de har alltid vært en viktig del av vår festival.

Skotske myndigheter og arrangører har jobbet hardt i denne tiden for å finne alternative inntektskilder, men også alternative nye måter å formidle musikken deres på. Det aller verste som kan skje musikken, er at vi glemmer den. Derfor har de jobbet med ulike digitale arrangement for å bringe den skotske musikken til resten av verden.

Produsentene fra Showcase Scotland tilbyr derfor som eneste festival i Norge, Farsund Folk Festival en digital forestilling kalt: Postcards from Scotland. Denne forestillingen tilbys ekslusivt til 18 festivaler i verden. Forestillingen er en blanding av live konsertopptakt og videoer. Repotoaret er valgt ut på følgende måte. Showcase Scotland søkte etter artister som ønsket å delta og fikk over 90 søkere. Så sorterte de denne listen ned til 60 artister som ble presentert for juryen. Juryen bestod av festivallederene til de utvalgte 18 festivalene og skulle halvere listen til 30. Etter denne runden var et panel på 8 fra festivalene som plukket ut de 18 artistene som presenteres i denne forestillingen. Ann Helen Erichsen deltok på vegne av Farsund Folk Festival i den internasjonale juryen.

Noen av artistene som presenteres har vært i Farsund tidligere og vil være kjent for vårt publikum, og noen er booket til neste års festival. Helt nye artister presenteres også. Juryen er samstemte på at utvalget er en god representasjon av den skotske musikkscenen.