161A4085_mindre

SommerFOLK: Stein Torleif Bjella

16. juli 2024 20:00–00:00

kr 380

Vi inntar Bakgårdsteltet på Jansens Plan igjen 16. juli, og byr på nydelig konsert med Stein Torleif Bjella!
Alene med gitaren tar han oss med inn i sitt unike viseunivers.

Stein Torleif Bjella er en av landets aller største visekunstnere, med en rekke utgivelser bak seg, som til sammen har høstet fantastiske kritikker, og skaffet ham trofaste fans over hele landet. Høsten 2023 slapp Bjella det splitter nye albumet Nysetmåne til strålende omtaler. Plata ble etterfulgt av en lang turné for fulle hus rundt om i landet, som kulminerte i en meget utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo i desember. Parallelt med dette, sjonglerte Ål-poeten det musikalske arbeidet til teaterforestillingen Heil Ved, basert på Lars Myttings kioskvelter av en bok. Forestillingen, der Stein Torleif Bjella også bidrar på scenen, har blitt spilt for fulle hus på Det Norske Teatret siden premieren i høst.

Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009, og to år senere innkasserte oppfølgeren «Vonde visu» Spellemannprisen. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista. Etter dette har artisten fra Ål i Hallingdal sluppet de kritikerroste studioalbuma «Gode Liv» og «Øvre-Ål Toneakademi», samt laget et eksperimentelt spoken word improalbum sammen med bandet. Gitt ut «Bjellasangar arrangert for messing & tre», et samarbeid mellom Bjella og Kringkastingsorkesteret, og vunnet Edvardprisen, Prøysenprisen, Skjæraasenprisen og Bendiksenprisen.

Stein Torleif Bjella er i tillegg en respektert forfatter, og står bak diktsamlingen ”Jordsjukantologien Nr. 1”, og romanen «Fiskehuset», som begge har høstet strålende kritikker og kommet i flere opplag. «Fiskehuset» ble nominert til P2-lytternes romanpris og mottok Nynorsk Litteraturpris. Romanen er til nå oversatt til dansk, tysk, nederlands, tjekkisk og færøysk.