Emilia Amper

Emilia Amper trio

Emilia Amper er en av Sveriges mest ettertraktede folkemusikere, hun er nominert til svensk og amerikansk Grammy,  norsk Grammy-vinner. Hun har blitt kåret til årets musiker under Swedish Folk & World Music Awards, hun er verdensmester på nøkkelharpen, og vinneren av Den nordiske komponistens pris NPU-prisen.

I sin musikk kombinerer Emilia Amper en dyp kunnskap og kjærlighet til svenske og nordiske tradisjoner med en grenseløs og åpen holdning til nøkkelharpens muligheter. Med sin karisma, virtuositet og energi beveger hun seg lett over stilistiske grenser og berører mennesker i både små og store arenaer over hele verden.

Emilia Amper spiller i mange ulike festninger i hele Norden og har mange norske samarbeidspartnere blant annet Ragnhild Furubotten, Frode Hatili og har spilt med Trondeimsolistene.  Til Farsund i august kommer Emilia Amper med sin trio Anders Löfberg, perkusjon  og Dan Svensson på cello.

Hun er også en populær lærer i Sverige og utlandet, gir workshops i nøkkelharpa og svensk folkemusikk og lærer regelmessig på Royal College of Music i Stockholm.