Lars Jakob Rudjord _ photo Manneraak

Lars Jakob Rudjord – releasekonsert «Kjempe-Jo»

26. april 2024 20:00–00:00

kr 250

Spillested er Kafe 26 (Språkkafeen) i Storgata 26!
Dørene åpner 19:00
Konsertstart 20:00
Quiz og releaseparty fra ca. 21:30

Vår egen Lars Jakob Rudjord sitt bestillingsverk til Farsund Folk Festival i 2021 kommer ut på plate denne våren, og han legger naturligvis releaseturnéen innom Farsund med sin unike trio! Etter konserten blir det Farsund Folk Festivals Kulturquiz med fine premier (Quizmaster: Espen Gabrielsen) og releaseparty med vinyl på anlegget, så sett av hele fredagskvelden!

I instrumentalmusikken om “Kjempe-Jo”, utforsker han impulser fra den sørnorske folkemusikken, og vever dem inn i sin egen musikalske verden inspirert av nordisk jazz og moderne klassisk musikk. Og musikken er også inspirert av en ganske så personlig historie:

På 1800-tallet levde en mytisk skikkelse i Tovdal i Agder: En sagnomsust mann, kjent blant folk som Kjempe-Jo. Han var en slåsskjempe ingen kunne beseire, men også en ypperlig danser. Han var svær, gikk på hendene støtt og stadig, og en gang tok han livet av en bjørn med bare hendene. Mannen het Jon Olsen (1816-1883), og var Lars Jakob Rudjords tippoldefar. 

Sammen med to av de ypperste musikerne på den norske folk- og jazz-scenen byr han på melodiske, ettertenksomme, drivende og utadvendte låter med tilhørende historiefortelling, og invterer publikum inn i sin helt egne musikalske verden hvor gammelt møter nytt.

Medvirkende:
Lars Jakob Rudjord – piano, keyboards
Guro Kvifte Nesheim – hardingfele
Kåre Opheim – trommer