Anne Lise Frøkeda

FOLK på Backes // Frøkedal og Familien

2. oktober 2021 18:00–19:30

kr 200

Frøkedal & Familien sitt tredjealbum, Flora, er spilt inn låt for låt i løpet av et ti dager lang studioøkt: «Me lærte oss songane ved å spele dei live for publikum. Det kunne til tider vere halsbrekkande, men det var veldig ærleg. I studio spelte me inn live og hadde blikkontakt heile vegen.», seier Frøkedal.

Frøkedal & Familien har gjort seg bemerka med sin milde, tidvis eksentriske, folkpop. De har skapt et særeget lydbilde av vokal, elgitar, feler, orgel og trommer, samt klimpreinstrument som mandola og baglamas. Nå kommer bandet til Farsund og Backes Bu for å presentere musikken der han hører hjemme: i et rom med levende mennesker tilstede.

Låtene på Flora strekker seg fra gyngende hippie-folk til indiepop og felerock. Musikken skildrer spennet mellom ensomhet og fremmedgjøring i en kald verden – og drømmen om tilknyting som alle har i seg.

Frontfigur i Frøkedal er Anne Lise Frøkedal fra Etne, kjent fra band som Dharma ,Harrys Gym og Spellemann-nominerte I Was A King, samt spilt i en lang rekke sideprosjekter.  Musikken på albumet Flora, er på mange måter et motstykke til hennes tidligere prosjekter, og kan beskrives som «folk-kledd» popmusikk og elektronika med et nedstrippet lydbilde. For Frøkedal & Familien handler det nå om å formidle den enkle kjernen i musikken, og på den måten forhåpentligvis treffe en (kanskje for tiden glemt) nerve hos lytteren.

På debutalbumet Frøkedal samlet kreftene til tidligere bandmedlem Erlend Ringseth, folkemusiker Olav Christer Rossebø, koreograf og musiker Ingeleiv Berstad og Thea Glenton Raknes (Thea & The Wild) – som sammen går under det beskrivende navnet Familien. Albumet har en rød tråd om forandring i menneskers liv, på godt eller vondt, som for det meste er basert på ekte historier om ekte mennesker, noen på Anne Lises eget liv.

Frøkedal & Familien har tidligere fått svært god omtale internasjonalt fra bl.a. BBC Radio 6 Music, The Line Of Best Fit og Clash, og har blitt omtalt som det musikalske kjærlighetsbarnet til Joni Mitchell og The Mamas & The Papas.

Frøkedal & Familien har gjort ei rekke turnéer og festivalkonserter i inn- og utland. Prosjektet har fått varm omtale i The New Yorker og The Sunday Times, Spellemann-nominasjon og har spilt live på BBC Radio6. Frøkedal & Familien har også fått snuse på arenaformatet, som oppvarming for A-ha og Madrugada i Oslo Spektrum.

De trivest likevel aller best på mindre scener, der de kan stå tett og «sjå publikum i kvitauget», som de sier selv.Vi tror Backes Bu vil skape den perfekte rammen rundt en konsert med Frøkedal og hennes familie. Vi gleder oss veldig!

Backes Bu

Backes Bu er Farsunds eneste originale pakkhus og festivalens mest intime konsertarena. Her oser det av maritim kultur fra veggene. Vi rigger scenen slik at det blir god kontakt mellom artister og publikum, og vi har småbord og uformell klubbstemning. Vi har bar, snakkes på Backes!
Les mer