Longest Johns

Vi er klare for vår 24. festival!

Nå er det kun får dager til vi smeller i gang vår 24. festival. En festival der det igjen er musikken og våre internasjonale gjester som skal få hovedfokus, ikke koronapandemien. Vi har sortert og sammenfatta programmet for deg, slik at også du er klar for festival.

søndag 21. august 2022

Endelig etter to år der koronapandemien har herjet og lagt en demper på samfunnet og kulturlivet vårt, skal vi igjen gjennomføre en ordentlig festival. En festival der ikke restriksjoner og smittvernstiltak  får hovedfokus, men musikken og våre norske og internasjonale gjester. Der du får små og store konserter, møter amatører og profesjonelle musikere og dansere og vi servere noe nytt og noe ukjent til vårt publikum. Vi ser fram til fire dager med folkemusikk og folkedans fra morgen til kveld, på skoler, i barnehager, institusjoner, i idrettshall, i kirker, bedehus, på kafeer, puber, kjøpesenter, museer, steder og gater. Vårt slagord, people meet folk, lever i beste velgående og vi sprer festivalen ut over hele kommunen og gjør musikken og festivalen tilgjengelig for flest mulig 25. – 28. august.

Festivalprogrammet ligger klar, programfolder blir å finne i butikker og på festivalkontoret vårt på Backes Bu under festivalen.

Snarvei til programmet her!  

DE STORE KONSERTENE

Farsund Folk Festival 2021, Foto: Solfrid S. Økland

Sigrid Moldestad band 2021

Vi forvandler Eilert Sundthallen til en flott konsertsal med stor scene. Lyd og lys gir rommet og musikken en ekstra dimensjon, og setter inn småbord og stoler. Her får du Åpningskonsert torsdag kl. 19.30 med The Longest Johns og Hannah Rarity.

Nordsjøkonserten i hallen lørdag kl. 19.00, er vår gallakonsert der samspillet mellom musikerne og slektskapet i musikken er hovedfokus. Kunstnerisk ansvarlig er Knut Egil Kristiansen. Vegar Vårdal leder samspillet fra scenen og vi lover full trøkk. Dette er konserten for deg som vil ha en helt spesiell konsertopplevelse!

 

 

I Frelserens kirke fredag kl. 19.00 tilfører kirkerommet en storslått og sakral ramme rundt konserten. På scenen står skotske Megan Henderson med band.

KONSERTER PÅ BACKES BU

Farsund Folk Festival 2021, Foto: Solfrid S. Økland

Johanne Flottorp og Åsmund Solberg

På Backes Bu skal det være en uformell stemning, intimkonserter hvor du kommer tett på musikken og musikerne. Det maritime lokalet gir en perfekt ramme for våre konserter. Fredag er det dobbelkonsert med Johanna Juhola og Stampestuen, lørdag med Anne Gravis Klykken & Jon Solberg, før vi avslutter med Nordsjøens Spelemannslag.

På dagtid er bua festivalkontor med billettsalg, salg av t-skjorter, kaffi og noe å bite i. Her får du festivalstemning under hele festivalen.

 

Alt som er gratis!
Vårt slagord People meet folk, viser til at vi skal være der folk er. Pop-Up FOLK der musikere popper opp forskjellige steder er helt gratis og skal gi folk som er i byen en smakebit av festivalen og alle skal få kjenne og høre at det er festival i byen.
I år har vi Pubkonsert på Bondeheimen, og Pop-Up FOLK på BarOver, og Sangpøbb på Backes Bu på fredagen. Pop – up Folk på Amfi lørdag og Festivalkro på Pakkhuset, samt dansepøbb og festivaldans på Farsund Fjordhotell på lørdagen. Søndag er det åpent for alle på Nordberg Fort.

DANS! DANS! DANS!

Kobis dansefest i festsalen 2021

Har du lyst til å teste danseskolene, har du flere muligheter under festivalen. Er du litt usikker på om du husker trinnene eller ikke har dansa før, tilbyr vi også dansekurs og dansepøbb som passer for absolutt alle!

Det blir Kobis dansefest på Husan fredag.  Hvis du trenger litt opplæring eller oppfrisking blir det ett to timers dansekurs på Husan lørdag, etterfulgt av en uformell dansepøbb på Backes bu. Og sist men ikke minst, vi lager festivaldans lørdag på Farsund Fjordhotellet. Påmelding til dansekurs på: 911 29 863. Bordbestilling på hotellet på 38 38 98 00

 

Her er en snarvei til all dansen!

KURS!
Velkommen til to timers dansekurs med runddans og folkedans. Kl. 10 – 12 lørdag, på Husan. Danseinstruktører er Malin, Erland og Tyra fra folkemusikkstudiet campus Rauland, Universitetet i Sørøst Norge. Påmelding til, og informasjon om dansekurs på: 911 29 863.

Her kan du lese mere om kurs!

FOR FAMILIE OG BARN// FamilieFOLK

Farsund Folk Festival 2021Vi skal gjennom gode barneforestillinger legge til rette for at alle barn får et møte med folkemusikken og folkedansen under festivalen. I år er det Tuva Færden som skal besøke 6 barnehager i kommunen.

Denne forestillingen ønsker vi også at foreldre, besteforeldre, søsken, tanter skal få anledning til å oppleve. Derfor settes også denne opp på Backes Bu lørdag kl. 11.00. Med hardingfela, stemmen og dansen tar hun deg med på en folkemusikalsk reise der hun åpner døra på gløtt til ulike musikalske rom.

Farsund Folk Festival inviterer søndag til familiedag på Nordberg Fort kl. 11.30 – 13.00. Det blir konsert, fellessang og dans for barn og voksne. Med Pigernes fornøjelse spiller opp med sang og musik og engasjerer til fellessang. Sangleker og dans for små barn,  store barn, små og store voksne ledes av Tor Steinar Fromreide med Pigernes fornøjelse og Toralf Skoland.

Her kan alle generasjoner være med!
Våre konserter for barn gjøres i samarbeid med Sparebanken Sør og SR Bank, og du kan lese mere her! 

BEDEHUSKONSERTEN

Bedehuskonserten 2018

Festivalen avsluttes med konsert i Loshavn Bedehus søndag kl. 12.00. Utsikten ut mot havet, nærheten til musikken og naturen lager en helt spesiell ramme rundt konserten. Konserten er akustisk, uten introduksjon og applausen tar vi helt til slutt. Konserten kommer med gåsehudgaranti!

 

 

 

Vi har laget et spilleliste med årets artister. Denne setter deg garantert i rett festivalmodus. Sjekk her! 

Vi håper du er klar for festival! Etter to år med korona er vi alle som leverer kulturarrangement at publikum stiller opp!

Velkommen til Farsund Folk Festival 2022!