FSQ-1-hires

Guro Kvifte Nesheim & Floating Sofa Quartet

HVOR: Jubileumskonsert torsdag, Nordsjøkonserten lørdag 

 

Bestillingsverk: Kystnært
Fra Agder til Norden

I Kystnært møtes et stjernelag av tradisjonsmusikere fra fire nordiske land for å dykke dypt inn i sine felles musikalske tradisjoner, og framføre musikk fra kystområdene på sitt eget, gnistrende vis. Farsund Folk Festival er stolte over å være med å realisere dette bestillingsverket, og ikke minst presentere premieren på årets festival!

Historisk har folkemusikken vært tydelig preget av internasjonale handelsreiser, og det finnes mange musikalske likheter mellom nabolandene i norden. I 2021 spilte den norske hardingfelespilleren Guro Kvifte Nesheim i Farsund, og ble bevisst på at mange av de slåttene hun har vokst opp med, faktisk var musikk fra kysten. Samme år steppet hun inn som vikar i Floating Sofa Quartet på Folkelarm i Oslo. Gjennom konserten møttes noen av de fremste tradisjonsmusikerne fra fire nordiske land, og begynte å diskutere likhetene mellom musikken fra kystområdene i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Slik vokste idéen om å skape bestillingsverket Kystnært fram, og i august får du høre nordisk kystmusikk slik du ikke har hørt den før!

Floating Sofa Quartet har i ti år arbeidet med nordisk folkemusikk på tvers av landegrensene. Visjonen deres er å sammenføre de nordiske landenes kulturarv, og skape musikk som både bevarer og fornyer tradisjonen. Guro Kvifte Nesheim er en av våre fremste hardingfelespillere, og har gått i lære hos Salve Austenå i Agder. Hun har gitt ut en rekke kritikerroste album med sine egne band GKN5 og Skrekk og Guro, og er ansett som en av de aller fremste utøverne av Agder-musikken. 

Bestillingsverket har mottatt tilskudd fra Kulturdirektoratet. 

 

Medvirkende:

Guro Kvifte Nesheim (N) – hardingfele

Mads Kjøller Henningsen (DK) – fløyte, svensk sekkepipe

Clara Tesch (DK) – fiolin

Leija Lautamaija (FI) – durspill, trøorgel

Malte Zeberg (SE) – kontrabass

 

www.gurokviftenesheim.no
www.floatingsofaquartet.com